Скотланд ярд разследва ролята на руския президент Владимир Путин в използването

...
Скотланд ярд разследва ролята на руския президент Владимир Путин в използването
Коментари Харесай

Скотланд ярд разследва Путин заради отравянето на Скрипал

Скотланд ярд разследва ролята на съветския президент Владимир Путин в потреблението на нервно-паралитичното вещество новичок против Сергей и Юлия Скрипал в британсккия град Солсбъри през март м.г., писа в.  " Гардиън ". Британците считат, че той " евентуално " е одобрил офанзивата срещу бившия съветски сътрудник и щерка му, които пострадаха тежко, само че след дълго лекуване съумяха да се възстановят.

Двамата съветски сътрудници са упрекнати за нападението. Великобритания настоява те да бъдат екстрадирани и издаде европейска заповед за ареста им, а Интерпол ги търси с алена бюлетина. Ръководителят на звеното в Скотланд ярд за битка с тероризма Нийл Басу съобщи, че следствието на нападението против Скрипал продължава. Той подчерта, че въпросите, свързани с повдигането на обвинявания по случая, са комплицирани. " Трябва да докажете, че Путин е директно забъркан ", изяснява Басу. " Ние сме служители на реда и би трябвало да имаме доказателства. Има доста спекулации кой е отговорен, кой е дал нареждания, като всичко се базира на експертни знания за Русия. Трябват ми доказателства ", безапелационен е той.

Обвинени за нападението с новичок са двама съветски шпиони, които се намират в родината си и ще бъдат задържани, в случай че я изоставен. Те бяха посочени от полицията на Обединеното кралство като Александър Петров и Руслан Боширов, само че се счита, че това не са същинските им имена. Смята се, че имат и други съучастници. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР